Saturday, July 23, 2011

MILO SEJUK hanya tambah air sejuk, berbaloi ke beli?


Assalamualaikum,

Setelah penat ngan Saturday activities semalam (open day, majlis akikah, bola Malaysia lawan Singapore, dll.), harini nak rileks puas-puas. Esok kerja. Tapi Sunday morning ni pagi-pagi lagi dah kena wat house chores yang sepatutnya settle semalam. Laundry, shopping, cleaning dll.

Cakap pasal supermarket shopping, pas breakfast kat warung pakcik kelam-kabut, kami bergerak ke G****. Nak pergi Tesco jauh sangat. Nak shopping pun sikit je. Nak cari susu anak pasal nak abiss. Takleh lah nak jimat kos sangat. Sorry to say, G**** Supermarket nye barang mahal. Macam biasa, dah mashuk supermarket niat asal nak beli susu jer last-last bertukar lain. Macam-macam barang lain pun turut terbeli. Yang menarik minat saya, MILO SEJUK - hanya tambah air sejuk. Saje nak try. Sebelum ni dah banyak kali nampak tapi tak tergerak hati nak beli. Harga dia RM9.99. Mahal kot pasal kat G****. Dalam ada 15 paket percuma gelas. -- Saya beli pasal nak gelas tu jer. Macam menarik....Kotak kecil sikit RM4, dalam ade 6 paket. Rugi beli.
Dah beli claim gelas tu kat customer service. Kecik je rupanya, tak macam dalam gambar kat kotak tu (lihat gambar). Biasalah teknik mempromosi barang. Takpelah orang kat situ bagi lagi percuma biskut cheese crackers dua paket.

Kalau follow instruction, memang tak payah nak panaskan air untuk larutkan serbuk milo ni. Cukup dengan air sejuk, kacau dah boleh minum. Larut semuanya takde ketul-ketul. Boleh dapat segelas kecil. Pakai gelas yang dapat percuma tadi. So kalau tambah air dalam 180ml air (dalam 1/3 air botol mineral kecil 600ml). Kalau lebih kang tawar lak. Tak sedap. Berbaloi untuk dibeli. Kat kedai, segelas Milo sejuk rege dah lebih singgit. Buat sendiri pakai MILO SEJUK dalam 70 sen sepaket. Boleh dibawa ke opis, bilik mesyuarat atau ke mana-mana untuk jimat kos. hehe.....




8 comments:

Alisya said...

ok la tu..dapat gelas free~~

petuapakar said...

Gelas tu not bad. Lepas beli dah 2 3 kali pakai...

maszull said...

slm ....okay la tu dpt gelas free.....mama dah follow hannah k...:)

cik najihah said...

hahahah yg bes sebab dapat cawan free..
mmg pon kene beragak je letak air kalau x tawar

MAMA CACA said...

oitt tomeinyer budak nih!

Adylia Qarissa said...

betul tu..lebih jimat..
tapi dkna lagiu suka minum panas..jarang sangat minum milo sejuk..konon nak jaga badan..hihihiii :)

edaman said...

oke apa.snang,bg Eya bbaloi bb EyA suka bnda snang..n EyA da follow u

nuRuL haNis said...

bagi saya lah...masih lagi dikira jimat kos sbb xpyh bw air panas..hehe! anis follow hannah..nti follow saya balik ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget