Wednesday, October 5, 2011

Kaset dan pensil

Assalamualaikum,
Nak buat ape yer kaset ngan pensil tu? Hehe. Kanak-kanak generasi millenium for sure tak pernah tengok benda ni. Ada tak rakan-rakan bloggers yang tak tahu pasal ni? 

10 comments:

oli-go said...

sy tak tau (angkat tangan)..hahahhaha..dalam kepala otk ni tgh berfikir...

lieynanilaz said...

saya membesar dengan kedua-dua benda tuh!

yusuflaili said...

Salam;
aku masih sempat zaman piring hitam..pensil tu digunakan utk memusing kaset tu lagi cepat dan selamat dari rewind/forward kat radio kaset tu.

ciksusu said...

caye tau!!!bila tali(huh??) kaset terkeluar caye gune la pensel nak masukkan balik..roll roll roll..hehe;p

sis92 said...

yg saya tau saya suka main 2 benda tu mse kecik2 hehe
klu sudi joinlah segmen bloglist sis :)

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

pernah jugak guna 2 benda ni time skolah dulu.. slalunya rakam lagu dr radio..huhuhu

Entri ini tersenarai dalam Entri Menarik Bulan Ini #4

IFA Athirah said...

haah kn..abeslah bakal cucu ak

ekin.. said...

hhehe..betul2..zmn dulu2 mane ade forward ngn rewind..so pesel tuh gune utk pusing kan kaset tuh lah..msukkan kat dlm lubg..then just pusing,,:)

Beckhrooy said...

tau2

'idun sa'idun said...

anak saya yg darjah 1 tu pernah tanya saya bila dia terjumpa kaset lama..dgn muka blur, dia bertanya 'apa benda ni ibu??' hahahaha.. dia kenal cd je.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget